Sopraan Kathelijn van Dongen

Kathelijn van Dongen

Kathelijn van Dongen is een veelgevraagde zangeres. Ze kreeg les van o.a. Frans Fiselier, Maria Acda en Paula de Wit en haalde in 2010 haar Master Solozang aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Daarna volgde ze masterclasses van Margreet Honig, Nelly Miriciou, Barbara Hannigan en Roberta Alexander.

Ze werkte mee aan diverse tv en radio-opnames en zong rollen als Suzanne in ‘Les Saltimbanques’ (Gannes), Belinda en Second Witch in ‘Dido and Aeneas’ (Purcell), Monica in ‘The Medium’ (Menotti) in een regie van Jeroen Lopez Cardozo, Blanche in ‘Dialogues des Carmelites’ (Poulenc) onder regie van Marc Krone en Euridice in ‘Orfeo ed Euridice’ (Gluck).

Ze werkte solistisch met o.a. het Brabants orkest, Nationaal Jeugdorkest, Florigium Collegium en met dirigenten als Reinhard Goebel, Reinbert de Leeuw, Florian Heyerick, Louis Buskens, Johan Rooze, Geert van den Dungen en Harold Lenselink.

Naast haar solo uitvoeringspraktijk is zij docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (bron: https://kathelijnvandongen.com)