Algemeen

Concerten

Contact

Dirigent

Solisten

Het orkest

Informatie voor leden

De muziek

Nieuws

Vrienden

Sponsoren

BarokORKEST-MEGEN

Dirigent

Laurens Felix

Sinds 2017 is onze dirigent Laurens Felix.

Van huis uit, waar muziek een hele belangrijke rol speelde, ben ik violist. Mijn opleiding heb ik gehad aan het Sweelinck conservatorium Amsterdam. Na mijn opleiding in Amsterdam heb ik me aan het Utrechts conservatorium gespecialiseerd als barokviolist en aan het conservatorium Tilburg in ensembleleiding. Ik heb in verschillende professionele orkesten en ensembles gespeeld, zoals het Brabants Orkest, het Brabants Kamerorkest, de Nederlandse Bachvereniging en het Brabantsch Muzyk Collegie. Als dirigent heb ik amateurorkesten gedirigeerd, waaronder I Consonanti in Vught. Met dit orkest zijn tal van verschillende projecten uitgevoerd, waaronder een scenische uitvoering van Dido en Aeneas in theater de Parade in Den Bosch.

 

Barokmuziek spreekt mij enorm aan. Waarom? Wellicht dat mijn opleiding aan de koorschool, waar mijn vader dirigent van was, daarin een rol speelt. En soms zijn zaken niet zo ingewikkeld; ik vind de meeste barokmuziek gewoon mooi!

 

Graag werk ik met thema s voor een project/concert. In samenspraak met de muziekcommissie stellen we een bijzonder programma samen waar we in korte tijd hard aan werken, met muziekplezier als motivatie!